Monday, March 17, 2014

Bila hujung minggu...

Dah 2 mggu lebih papa kyra OS ke Kota Belut, Sabah
dan selama 2 mggu ni la juga
Mak Usu Kyra a.k.a Seha tlg htr kyra ke kindy 
maknanya sekali tggl dgn kami (^_^)

Bila hjg mggu aku bwk Seha ke KRTU
lagipun tak nak ler bg kyra asyik kerinduan dgn papanya :(
lagipun mak usu kan dah susah payah jaga kyra
Sesekali bwk la mak usu outing ken! (-_^)



Biasanya klu papa kyra nak swimming
Dia akan bwk kami ke pool KRTU nie

TQ pada tecer Anna Mummy Sara
org yg mula2 perkenalkan kami pada pool ni
dah berpuluh2 kali kami terjah sini  (^_^)♪

Daddy Sara ni TUDM
tu yg kami bole masuk sini B-)
Lama dah kita tak berjimba2 ye Anna
Ko tu meme..busy sokmo je...huhu



Bayaran masuk dewasa RM5.00
Kanak-kanak RM2.00


Slps 1/2 jam swim
anak bertuah ni lapar
Pagi tu aku tapau roti canai je
beli je tak buat pun :-P






Biasa papala yg rajin layan kyra
kali ni Mak Usu la yg melayan :D



Mak Usu pun nak belajar swim mcm mama Kyra ek



Dalam kolam besar Seha tak berani
test dulu dlm kolam kanak2 
belajar teknik terapung dulu ye 



sementara derong main air
kita selfie dulu :-P
Perasan x bibir aku berdarah
baru lps terhantuk dgn kepala kyra..wuwuwu

Kyra la tetiba masukkan kepala dlm kolam dewasa
aku ingatkan lemas ke apa
 aku pun sepantas kilat nak angkat kyra ke atas
sekali kepala kyra naik ke atas
terus terantuk ke dagu aku..

rupanya dia cuba nak belajar menyelam dlm air
buat cuak mak je..
katanya nak swim mcm mama..

Tujuan  selfie time ni nk wasap kt abe
yg bibir dalingnya bengkak..HUHU




Slps sejam naik atas semula
Dah lapo mkn je la
Utk menu tghari nasi goreng shj
ha..yg ni mmg aku masak ler
kyra awal2 lagi request nak nasi lemak
so masa tapau roti canai td
beli sebungkus nasi lmk utk anak bertuah nie..



Hampir 2 jam kami disini
Moh ler kita balik
Dlm kete masing2 keletihan
itu bdk 2 org sudah ketiduran (^_^)



posted from Bloggeroid

3 comments:

Cho Zila said...

Kyra seronokle dapat berenang... tak meragamker dia papanya takder?? akak pn lama tak tengok teacher ana kitatu... sibuk sangat yerk dia...

Tengku Fauziana said...

aduh..nak kena terjah gak ni..bdk sorg tu pn brp kali gak ajak nak mandi pool..
Akan nak pi tido hotel lak..hahaha

Lily@MamaZaraZareef said...

Mujur ada makcik dia n mama ye..kurang rasa rindu kat papa kan bile spt kuar mcm ni..nnti besar mesti kyra terer berenang kan..hihihi