Tuesday, March 25, 2014

Kyra's 6th Birthday

Al-Hamdulillah birthday party Kyra di kindy
berjalan dgn lancar
dan selamat di raikan pada 20 Mac 2014

Aku plan thn ni nak buat birthday cake utk kyra
sbb pertama papa Kyra outstation 3 wks di Kota Belut, Sabah
sbb kedua jika aku order kek
aku mmg tak tahu jalan nak collect cake..wuwu
even ada Waze pun aku non-reti..huhu

tapi sbg hambaNYA..
kita hanya mampu merancang Allah yg menentukan segalanya ;-) :-(

Mlm sblm tu aku dan my sister, Seha
mmg dah siap baking  RVC
Al-hamdulillah kek jadi cuma dpt 1 layer je
tapi sbb tak confident nak jadikan kek tersebut b'day cake
makanya aku terpaksa cari kek lain utk Kyra..huhu

Sbb 1st trial making RVC ken!! :D :p
next entry aku cerita psl RVC ye :-) :D



Thn ni Kyra request nak cake Doc Mcstuffin
so aku mmg dah siap2 order edible image kat FB



End up..beli kek ni pun last minute
sbb tggu kedai kek bukak 10am..wuwu
aku just tampal image kat atas kek je
nasib baik ler ngam2 :D
mujurla Teacher Sha sanggup tggu kek Kyra
klu ikutkan kul 10am jamuan celebration b'day tu bermula

Tecer Sha awal2 dah pesan beli kek 1kg aje
sbb dia tak mau membazir
mcm thn lps bln Mac 3 org celebrate birthday
Thn ni 2 org saje yg nak join celebration nie :-)



Thn ni parents tidak di benarkan join party nie
mujurla thn lps kami dpt join birthday Kyra di kindy
lagipun thn ni papa kyra xde di M'sia
ada hikmah papanya xdpt join ken :D
kata org peluang hanya dtg sekali :-)

Syukurla spjg 5yrs kyra di Kindy
hanya 2 kali aku berpeluang join b'day celebration :-) :D



Kyra bangga sbb kwn2 ada di sekelilingnya
semasa menyambut hari lahirnya

Pada aku stp thn aku sambut birthday Kyra
bererti memperingati saat aku melahirkan dan membesarkan kyra :-) 
dgn penuh dugaan dan cabaran dariNYA
byk mengajar aku erti kesabaran dlm membesarkan anak 
TQ Allah :-)


video

Gambar2 ni Tecer Sha yg WhatsApp
video ni pun dia tlg ambilkan
TQ tecer Sha
Thank you for making my princess birthday so much better :-) ;-)

posted from Bloggeroid

4 comments:

Love Razila said...

X pernah sekali pon join birthday party anak kat kiddy. HEHEHHE =P

Happy birthday little darling.

Adlin Mohamad said...

pernah join sekali thn lepas ..
kat LC xdapat join
thn ji tak tau la tecer bg ke tak

happy bday kyra .. terbaekk la mama making baking cake with love tuk anak tersayang -

sorry kak kita lupa nk bgtau non dairy cream tu ..rasa bersalah pn ada

Lily@MamaZaraZareef said...

kenapa parents tak dibenarkan join celebration anak yek.huhuhu..zara dok request gak nk celebrate kat skool..tapi mcm tak best jek kalau mama tk dpt tgk die potong kek nnti..T_T..apepon, happy belated bday kyra!!!

Cho Zila said...

dah 6 tahun yerk.. memang anak2 kalau dah sekolah ni suka buat kat sekolah ngan kawan2.. seronok kot dapat bagi kawan2 makan kek dan bg goodieskan...
nasib ngam2kan...